Contact

We hebben meer dan 150 erkende verkooppunten die je graag helpen bij de zoektocht naar jouw droomvloer. Uiteraard mag je ook rechtstreeks met ons contact opnemen. Liever langskomen om jouw favoriete vloer(en) te ervaren? Bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom.

Stel je vraag

Contactgegevens

Hieronder een overzicht van onze gegevens. Uiteraard kun je je vraag ook stellen door het contactformulier in te vullen.

Veel gestelde vragen

Barlinek is innovatief en loopt ver voorop in de markt. Logisch dat dit wat vragen kan oproepen. De meest gestelde vragen hebben we hieronder uitgelicht. Staat je vraag er niet tussen? Aarzel niet en neem contact op!

Parketvloeren en ook visgraat parket is er is veel kwaliteiten. Over de herkomst en de daadwerkelijke kwaliteit zijn vele vraagtekens. Barlinek is één van de grootste fabrikanten ter wereld en dat is gelijk de garantie voor de beste kwaliteit voor een goede prijs. Op dit moment heeft Barlinek 13.000 medewerkers, verspreid over 34 productielocaties over de hele wereld. Per dag verkopen we 1,3 miljoen vierkante meter vloer in meer dan 100 landen.

De Barlinek houten visgraat vloer is de perfecte maat in combinatie met de perfecte afwerking. De uitstraling van de vloer is fantastisch door de hoge kwaliteit van het eikenhout. Het is de parketvloer voor de vakman, de parketspecialist, de parketteur. Barlinek moet vol worden verlijmd en dat is waar de vakman het onderscheid kan maken.

Jazeker, sterker nog; het is er voor gemaakt. Bij Barlinek staat kwaliteit op het allerhoogste niveau en een vloer die 100% vloerverwarming en vloerkoeling geschikt is moet aan vele hoge eisen voldoen. Bij Barlinek zijn deze eisen ruimschoots overtroffen. Deze vloer heeft dan ook een hele lage Rc waarde van 0,065 K/W. Voor een vloer met maar liefst 3,5 mm eiken toplaag is dat het beste rendement.

De garantieperiode van Barlinek is maar liefst 15 jaar. Wereldwijd worden er door Barlinek maar liefst 1,3 miljoen m2 vloeren per dag geproduceerd en verkocht en dat is eigenlijk wel de allerbeste garantie.

Olie op basis van oplosmiddelen mogen niet worden gebruikt op Barlinek kant en klaar geoliede vloeren. Barlinek’s unieke vloerverzorging en onderhoudsproducten maken het onderhoud makkelijker en verlengt de reeds lange levensduur van uw houten parketvloer. U dient er nota van te nemen dat verschillende houtsoorten verschillende kwaliteiten hebben zoals hardheid, gevoeligheid tot groeven en krassen, kleur, etc. Alle houtsoorten veranderen van kleur bij blootstelling van het (UV) licht. Kersen, dennen en tropische houtsoorten veranderen het meest.

Kamertemperatuur

De juiste kamertemperatuur en luchtvochtigheid zijn belangrijk, aangezien de werking van houten vloeren hierdoor meer kan veranderen dan gebruikelijk is. U dient hierover extra aandacht te schenken bij nieuwbouw woningen. Vocht in de bouwconstructie en de normale zomervochtigheid vragen een goede ventilatie en mogelijk verwarming. De relatieve kamer luchtvochtigheid moet zijn 50-65% RH. Tijdens het stookseizoen, kan het soms erg droog worden ( minder dan 40% RH.) in dit geval moet u gebruik maken van een luchtbevochtiger in combinatie van een hygrometer om de kamerluchtvochtigheid te sturen.

Houd het vuil buiten de deur

Zand, vuil en vocht zijn nadelig voor elke houten vloer. Gebruik daarom inloopmatten en reinig deze met regelmaat. Meubels voorzien van beschermingsvilt reduceren de kans op beschadigingen. Vloeibare cq. waterige substanties dienen direct opgenomen te worden.

Schoonmaken

 • ¬  Maak slechts gebruik van Barlinek vloerolie producten
  Het dagelijks schoonmaken vereist slechts droge methoden zoals stofwisdoekjes en stofzuigen.

 • ¬  Indien men de vloer alleen licht vochtig wil schoonmaken dan kan men gebruik maken van een neutrale ( pH 7-9) reinigingsmiddel Bioclean.

 • ¬  Gebruik Barlinek olie refresher gemiddeld 1 á 2 maal per maand voor de grondige schoonmaak. (White voor de witte vloeren, Naturel voor de rest)
  Belangrijk: Boen zo droog mogelijk met een vlakmop.
  Mengverhouding: 100 ml olierefresher op 3 liter warm water.
  Belangrijk! Zorg dat alle applicatie instructies nauw gevolgd worden. Teveel olierefresher kan het dagelijks reinigen van de vloer moeilijk maken en geeft de vloer een vlekkerig uiterlijk.

 • ¬  Mocht de vloer toch een vlekkerig uiterlijk krijgen dan kan men de vloer ook reinigen met een dopje Bioclean in een emmer warm water.

 • ¬  Met de Tarkett olierefresher maak je niet alleen schoon maar laat ook een dun beschermlaagje achter, dit betekent ook dat er minder onderhoud ( niet meer dan 1 á 2 keer per maand) is vereist met de olie behandelde oppervlakte. 

Onderhouds advies

¬ Periodieke onderhoud dient om de 2,5 á 3 jaar toegepast worden!! De vloer dient schoongemaakt te worden met de Barlinek Oliegrofreiniger om de oude laag olie en vuil te verwijderen. Hierna de vloer licht vochtig afnemen met schoon handwarm water en schone pluisvrije doeken. De vloer achtereenvolgens goed laten drogen en voorzien van een nieuwe frisse olie toplaag met de Barlinek onderhoudsolie. Deze zo dun mogelijk aanbrengen en met behulp van een boenmachine inboenen.

Waarschuwing!

Er is een risico van spontane ontbranding wanneer in elkaar gepropte doeken doordrenkt met olie nonchalant worden weggegooid.

Oliedoeken moeten altijd direct met water worden doordrenkt. 

Vind een dealer

Vul hier uw email en postcode in en wij voorzien u van de dichtsbijzijnde Barlinek dealer. Niet alle dealers hebben de volledige collectie in huis, daarom personaliseren wij graag uw aanvraag.